Bugg i Application gör att man systematiskt kan ta zoner utan att behöva befinna sig i zonen

Status

assigned

Resolution

open

Priority

normal

Severity

minor

Turf Version

2.1.10 - public release

Steps to reproduce

När man börjar ta zon så stänger av man telefonens GPS/platstjänst varpå gubben ’fryser’ i zon och man kan fortsätta vidare mot nästa zon medan den ’frysta’ gubben tar zon. (med en genväg i Androidens gränssnitt 'sveper' man lätt ner det alternativet från toppen av skärmen) När man sen slår på platstjänsten och togglar, slår av/på, gubben i appen så hoppar man fram till den position man då har hunnit komma till. (eventuellt räcker det med att man i princip bara togglar platstjänsten när man börjar ta zonen och sen väntar med att toggla appen/gubben tills zonen är tagen)

Description

m h a ovan beskrivning så kan man ganska så enkelt och i princip slippa hela taketiden genom att först toggla GPS:en/platstjänsten och sedan toggla applikationens gubbe (man behöver bara toucha zonen för att ta den, vilket t ex när man cyklar då kräver mindre ansträngning än om man behöver stoppa/sänka fart/starta om. Det det ger även en klar tidsvinst vid tagning av Eager-medaljerna) Appen borde innan den registrerar taken göra en kontroll att platstjänsten fortfarande är aktiv, om den inte är det så borde man få ett meddelande att man har lämnat zon (och därmed behöva återvända till den för att få take) Sen vet jag inte om man i appen kan skilja på om platstjänsten är igång eller om man ’bara’ har tappat GPS-signalen, om inte så kan jag tänka mig att en fix av denna feature/bugg skulle kunna uppröra de s k armhålefantasterna)

Reported by

Issue ID

#10280

Date submitted

2020-11-01T11:49:50+01:00

Attachments

No attachments.

Related issues

No related issues.

Responses

Gammelturfen

Date: 2020-11-01T14:10:04+01:00

☒ I'm also affected by this issue.

☒ I think this is an important issue.

Version: 2.1.10 - public release

Device: Xiaomi – Mi 10 – Android 10

Testade detta idag på min telefonen och det var enkelt att reproducera och det är inte svårt att inse att det kan enkelt kan missbrukas. Det går absolut att skriva kod för att kolla detta i Android och man behöver inte göra det hela tiden utan det räcker att man gör det om GPS-koordinaterna slutar att uppdatera sig då de sällan är exakt lika speciellt länge (ner på sista decimalen) vid ordinarie turfning. Typ om koordinaterna inte ändrat sig på en sekund (eller ett par sekunder) kolla om platstjänsterna är på, om inte, "stänga av gubben" och skriv ut ett meddelande om att platstjänsterna måste aktiveras. Finns t.ex. exempel på hur man kollar det här: stackoverflow.com/questions...

pawik

Date: 2020-11-09T17:59:29+01:00

☒ I'm also affected by this issue.

☒ I think this is an important issue.

Version: 2.1.10 - public release

Device: Oneplus – Oneplus 7 pro – Android Oxygen OS 10.0.9GM21BA

Jag ser dagligen en turfare i eliten som drar nytta av denna bug. När det finns kryphål finns alltid spelare som utnyttjar detta till egen fördel därför bör koden snarast modfieras för att förhindra detta. Än större blir fördelen vid baklänges armhålning. Då går man från blockerade zoner med kortare blocktid kvar till zoner med längre blocktid kvar. Jag har skickat in ett ärende till abuse@turfgame.com 201510 1533 PM. I mail visar jag hur man kan korta tagtiden för två zoner med åtskilliga minuter genom att utnyttja denna bugg.

pawik

Date: 2020-11-13T16:50:12+01:00

☒ I'm also affected by this issue.

☒ I think this is an important issue.

Version: 2.1.10 - public release

Device: Oneplus 7 Pro – Oneplus 7 pro – Android Oxygen OS 10.0.9GM21BA

Jag ser fortfarande dagligen en turfare i eliten som drar nytta av denna bug. När det finns kryphål finns alltid spelare som utnyttjar detta till egen fördel därför bör koden snarast modfieras för att förhindra detta. Borde vara en rätt liten kodändring. Mobilen bör befinna sig i zonen när zonen tas. Väntar på att något skall hända.

Add comment or attachment

Please login to add a comment.


© 2012-2013. All rights reserved.